Fysiotherapie Smits

Bij Fysiotherapie Smits staan we ook in tijden van Corona voor u klaar met advies, tips en informatie. Bekijk onze nieuwspagina op de website voor tips omtrent beweging in tijden van Corona en een extra nieuwsbericht voor oncologie patiënten met tips waar op te letten tijdens de komende periode.

Ons team therapeuten staan stand by voor u dus bel/mail/app als u klachten heeft of vragen heeft over uw behandeling/ klachten. We helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op 073-2340444, info@fysiotherapiesmits.nl of via whatsapp op 06-14349004.

https://fysiotherapiesmits.nl/nieuws/


Fysiotherapie SmitsUpdate Corona Virus

Geachte patiënt,
U heeft waarschijnlijk net zoals wij gisteren de persconferentie zitten kijken van de overheid. De boodschap van deze conferentie was erg duidelijk. Ook wij als Fysiotherapie praktijk moeten gehoor geven aan de nieuwe maatregelen die nu verkondigd zijn. Dit betekent dat we vanaf vandaag (24-03-2020) de fysieke praktijklocaties zullen gaan sluiten. Dit betekent niet dat uw behandelingen geen doorgang kunnen vinden.

Als u nog een afspraak heeft staan in de praktijk dan zult u komende dagen benaderd worden door uw behandelend fysiotherapeut. Hij of zij zal samen met u de voortgang van de behandelingen doornemen. Dit gesprek zal een paar uitkomsten kunnen hebben:
o In overleg met uw verwijzer kan er besloten worden dat de behandelingen doorgang moeten vinden. We zullen dan extra maatregelen moeten nemen tijdens de behandeling voor hygiëne. De praktijk zal voor u geopend blijven en we blijven u ondersteunen bij de noodzakelijke hulp;
o Uw behandelingen kunnen op afstand voortgezet worden, dit zal inhouden dat er samen met u gekeken wordt naar een passend oefenprogramma en een aantal contactmomenten via video of telefoon in de komende weken. Op deze manier kunnen we contact houden met elkaar en kunt u vanuit uw thuissituatie de behandeling voortzetten. De oefenprogramma’s en contactmomenten zullen plaatsvinden op het platform Physitrack. Uw fysiotherapeut zal u uitleggen hoe het werkt;
o De behandeling wordt uitgesteld tot het moment dat de maatregelen weer worden opgeheven.

Heeft u geen afspraak meer staan op de praktijk maar heeft u toch klachten, neem dan contact op met ons en dan kijken we samen naar wat we voor u kunnen betekenen in deze tijd. U kunt ook via de website een afspraak op afstand maken met uw therapeut.

De komende periode zullen er tevens filmpjes beschikbaar komen via mail/ social media/ website met informatie en tips die u thuis kunt toepassen.

Als u nog vragen heeft over deze mail kunt u contact opnemen uw behandelend fysiotherapeut, zij staan de komende weken stand-by voor vragen of overleg over uw klachten of met de praktijk assistent op 073-2340444, info@fysiotherapiesmits.nl of via whatsapp op 06-14349004.
Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar snel weer.

Met vriendelijke groet,
Team Fysiotherapie Smits


Mededeling van Fysiotherapie Smits

Beste sporters,

Zoals jullie wellicht gehoord hebben op de pers conferentie van vanavond (zondag 15 maart 2020) is er opgeroepen om alle sportfaciliteiten te sluiten.
Bij Fysiotherapie Smits sluiten we ons aan bij de richtlijnen die vanuit de overheid gegeven worden. We zullen dus tot en met 6 april alle sportactiviteiten aflassen. Dit houdt in geen vaste sportmomenten en geen vrije sportgelegenheid. Alvast excuses voor het ongemak. We hopen zo snel mogelijk alles weer te kunnen hervatten.

De behandelingen voor de fysiotherapie gaan vooralsnog gewoon door.

Met vriendelijke groet,
Femke Smits
Praktijkondersteuner


Nu ook OEDEEMTHERAPIE bij Fysiotherapie Smits!
Wanneer er sprake is van abnormale zwelling/ vochtophoping in het lichaam dan spreken we van oedeem. Dit kan zorgen voor een zwaar, gespannen en pijnlijk gevoel. Deze vochtophopingen worden veroorzaak door een verstoring van de aan- en afvoer van vocht in het lichaam en komen vaak voor bij patiënten die bijvoorbeeld kanker of hartfalen hebben of na een operatie. De oedeemtherapeut kan u helpen met deze klachten en zorgen dat deze aan- en afvoer van vocht wordt hersteld.
Onze collega Eline Kolmus heeft de opleiding voor oedeemtherapeut succesvol afgerond. Mocht u vragen hebben over oedeem en of de therapie ook op uw klachten van toepassing is, neem dan contact op met de praktijk via 073-2340444 of lees meer op onze website www.fysiotherapiesmits.nl, we vertellen u er graag meer over. Uiteraard kunt u ook bij ons binnenlopen, we zijn gevestigd in buurtcentrum Noorderpoort. De koffie staat altijd voor u klaar.

Bron: Femke Smits, Praktijkondersteuner fysiotherapie Smits

Fysiotherapie Smits is gevestigd in de Noorderpoort Samen Doen, Het Wielsem 21, 5231 BV te ‘s-Hertogenbosch


Een mooi artikel over Fysiotherapie Smits, geschreven door “In de Buurt“.
Zie: https://indebuurt.nl/denbosch/?p=94408&IDBPreview=1572962521

Bron: e-mail Bram Smits 10-12-2019.                Foto van: In de Buurt


Nu ook CESARTHERAPIE bij Fysiotherapie Smits
Op 9 oktober 2019  is bij Fysiotherapie Smits een nieuwe collega gestart. Mariëlle van Beers is Cesartherapeut.
Deze therapie richt zich op het voorkomen en behandelen van klachten die het gevolg zijn van een verkeerd houdings- en beweegpatroon. Denk aan beroep gerelateerde klachten zoals een muisarm tot klachten behorende bij reuma, COPD en artrose. Met Cesartherapie werken we aan gedragsverandering met tips en adviezen die meteen toepasbaar zijn in het dagelijks leven.
Wilt u weten of Cesartherapie ook iets kan betekenen voor uw klachten neem dan contact op met de praktijk op 073-2340444 of loop even bij ons binnen, we zijn gevestigd in buurtcentrum Noorderpoort.

Bron: Fysiotherapie Smits (Femke)


Heeft u al kennis gemaakt met deze fysiopraktijk?
De praktijk is gevestigd op twee locaties in Den Bosch, een daarvan is in de Noorderpoort Samen Doen.
Het team bestaat momenteel uit vijf therapeuten, die in verschillende diensten dagelijks op werkdagen aanwezig zijn.
U kunt hier terecht voor fysio, manuele therapie, schouder- en nekklachten, dry needling, cesar, etc.
Fysiotherapie Smits is telefonisch bereikbaar voor een afspraak, tel: 073-2340444.
Bekijk voor meer info hun website, zie: https://fysiotherapiesmits.nl/
Of kijk op hun FB-pagina: Fysiotherapie Smits

Ook is er de mogelijkheid om te komen trainen op de aanwezige fitnessapparatuur. Tevens kan men wekelijks meedoen met de oefentrainingen.
Kom een keertje langs!!!


De praktijk van Fysiotherapie Smits is sinds januari 2018 gevestigd in de Noorderpoort Samen Doen aan het Wielsem 21. Deze praktijk wordt gerund door Bram Smits, samen met zijn assistenten.
Hier kunt u terecht voor behandeling van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid, schouderklachten en klachten aan de gewrichten en spieren van arm en been.
Ontspanningsmassage en medische fitness behoren ook tot de mogelijkheden.
U kunt wekelijks komen trainen op de fitnessapparatuur.
Op verschillende dagen in de week zijn er therapeuten aan het werk, momenteel telt het team vijf therapeuten.

Fysiotherapie Smits heeft een contract met alle zorgverzekeraars dus als u een aanvullende verzekering heeft hoeft u niets te betalen. Dit kunnen wij ook voor u controleren.

Om een afspraak te maken heeft u geen verwijzing nodig van de (huis)arts. U kunt direct contact met ons opnemen via telefoonnummer 073-2340444 of online een afspraak plannen via de website.

Twijfelt u over uw klachten of wilt u een second opinion? Neem dan vrijblijvend contact met ons op dan bekijken we samen of Fysiotherapie Smits u kan helpen.

U bent van harte welkom.

Fysiotherapie Smits
Buurthuis Noorderpoort, Het Wielsem 21, 5231 BV te ‘s-Hertogenbosch
Tel. 073-2340444
www.fysiotherapiesmits.nl


Op donderdag 20 juni 2019 organiseerde Fysiotherapie Smits samen met Diëtiste Karin Burg en Farent een workshop in de Noorderpoort Samen Doen met als thema ‘POSITIEVE GEZONDHEID’.
Tijdens deze workshop kreeg men praktische handvatten om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.


Even voorstellen:
Graag stellen we jullie voor aan Eline Kolmus.
Eline is in januari 2019 gestart bij Fysiotherapie Smits en is werkzaam op de woensdag en vrijdag. Eline is als fysiotherapeut onder andere gespecialiseerd in oncologie, dry needling en functionele osteopathie.
U kunt via de site een afspraak maken met Eline. https://fysiotherapiesmits.nl/fysiotherapeut-eline-kolmus/NIEUW bij Fysiotherapie Smits – BBB les

Wilt u graag werken aan de buik, billen en benen?!
Dan kunt u zich nu aanmelden voor de BBB sportgroep van Fysiotherapie Smits.
Tijdens deze les wordt er gewerkt aan spierkracht in de gebieden buik, billen en benen zodat alles goed in vorm blijft.
Momenteel is de BBB les op dinsdag van 12 tot 13 uur, in deze groep is er ruimte voor 4 personen. Mocht er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een 2de groep ingepland.
Deze les wordt gegeven door fysiotherapeut Kim Deiman.
Aanmelden kan via het volgende e-mailadres
kim@fysiotherapiesmits.nl of loop even bij ons binnen op Het Wielsem 21.

Bron: Kim Deiman, fysiotherapeut


KINESIOTAPING
U kunt nu ook bij Fysiotherapie Smits terecht voor kinesiotaping.
Voordeel van kinesiotape is dat het elastisch is en daarom zowel ondersteuning als bewegingsvrijheid biedt.
Zo worden de bewegingen minder belast en het herstel gestimuleerd.
Kinesiotaping wordt gebruikt voor onder andere: pijnvermindering, verminderen van zwelling, verbeteren van mobiliteit en het verbeteren van gewrichtsstabiliteit.
Wilt u weten of het voor u ook werkt?
Neem dan contact op met Bram Smits via het contactformulier op onze site: www.fysiotherapiesmits.nl.

TENS
De afgelopen twee weken heeft Bram Smits een training gevolgd over de werking en het gebruik van TENS.
TENS is een afkorting voor “Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie” en is een natuurlijke, veilige en doeltreffende manier om chronische pijn zoals bijv. artritis te verlichten. De TENS methode van pijnbestrijding is wetenschappelijk bewezen en in de praktijk veelvuldig toegepast door fysiotherapeuten en pijnklinieken voor verlichting van alle soorten chronische pijnklachten.
U kunt nu ook terecht bij Fysiotherapie Smits voor meer informatie en een intakegesprek voor het gebruik van TENS. Maak nu een afspraak via de website of neem telefonische contact op voor meer informatie. Www.fysiotherapiesmits.nl

Medical TAPING bij Hooikoorts

Het werkt echt!
Heeft u ook last van hooikoortsklachten?
Kom dan eens langs om u te laten tapen door de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Smits. U zult merken dan uw klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
U kunt een afspraak inplannen via onze site www.fysiotherapiesmits.nl. https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/


Sinds vorige week vrijdag 14 september 2018 wordt de behandelruimte van fysiotherapeut Bram Smits ook geregeld door diëtiste Karin Burg bezet.

Even voorstellen:
Mijn naam is Karin Burg en ik ben vanaf heden werkzaam in de Noorderpoort als diëtist.
Samen met u kan ik een voedingsadvies op maat maken waarbij niet gekeken wordt naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden.

Zie voor meer informatie de volgende pagina:
https://www.noorderpoort-samendoen.nl/dietiste-karin-burg/

Indien u meer informatie wilt of een afspraak wilt maken kan dat via: 06-20357560
E-mail: info@dietistekarinburg.nl
Bekijk de website voor meer info, zie: www.dietistekarinburg.nl|
Of kijk op Facebook: @dietistekarinburg
—————————————————————————————————